Perjantain Pietarin Spektaakkeli bändipaljastus

Pietarin Spektaakkeli – mikä on suvereeni? 

Suuremmalle yleisölle vuoden 2016 UMK-skabassa tutuksi tullut Pietarin Spektaakkeli on matemaattinen dilemma: kuinka olla enemmän kuin osiensa summa?

Bändin nokkamies Pietari Kiviharju on laulaja, räppäri, lauluntekijä ja kitaristi, jonka äänessä on jotain tuttua karismaa iskelmän kulta-ajoilta, vaikka lajina onkin pikemminkin puhelaulu, jota räpiksikin kutsutaan.

Sanoituksellisesti Pietari lienee hengenheimolainen ainakin Dumarin, Rautavaaran, Vexin ja Kauko Röyhkän kanssa..?! Kantsii tietty todeta asia omin korvin ja tsekata molemmat tähän mennessä julkaistut albumit ”Rakkauteen” (2014) ja ”Päivä kerrallaan” (2016).

Kun tällaisen kaverin ”jazz-trio” on miehitetty Mitja Tuuralalla (läskibasso) ja Tyko Haapalalla (rummut), on yhteenlaskettu summa yhtäkkiä paljon enemmän kuin 3. Homma toimii levyllä ihan kybällä ja saa hymyn huulille itse kullekin joka kerta.

Livenä yhtälö onkin sitten lukion nopealla matikalla mahdotonta ymmärtää: Mitjan miljoonissa näpeissä värähtelevät bassonkielet aikaansaavat Tykon kurittamilla rumpukalvoilla kemiallisen reaktion, joka saa koko kolmikon omituiseen hurmokseen, joka lavalta käsin valtaa tilan kavalasti kuin hermomyrkky.