Ohjelma

Vuoden 2018 ohjelma valmis!!

Esiintyjiä tulee olemaan kahdella lavalla: päälava ja sivulava. Tämän  lisäksi alueella on: lapsille oma alue, Myyrmäen IHME kertomassa Halavasepikän tarinaa ja esittämässä THE BEETLE elokuvaa, sekä erilaisia ruoka- + muita myyjiä ja esittelijöitä. Tule ja koe!!

Pikalinkit:
Päälava
Sivulava
Lastenalue
Myyrmäen IHME
Mattolaituritanssit

Päälava

Päälavan esintyjät ovat tänäkin vuonna Suomen kärkikaartiin kuuluvia ja kovassa nousussa olevia kykyjä.

Martti Servo ja Napander

Tää hyvältä näyttää!

Festaripäivän kruunaa jo 20 vuotta täyttänyt, kotimaisten tanssilavojen ja keikkapaikkojen kunkku -kesän 2018 Louhela Jamien pääesiintyjä on: MARTTI SERVO JA NAPANDER!!!

Todellinen hyvän mielen bändi, jonka omintakeisella huumorilla höystetyt kappaleet luotaavat suomalaista mielenmaisemaa siinä missä Eput ja Leevikin. Paitsi että hiukan huonomminkin yhtyeen tuotannon tuntevat osaavat tietämättään useamman Napanderin biisin ulkoa, On Martti-Sedän ylitsepursuava ja sympaattinen verbaaliakrobaattihahmo monille tuttu teeveestäkin.

Olemme aina pyrkineet valitsemaan esiintyjämme painottaen live-esiintymisen tärkeyttä: tässä kohdassa Martti Servo ja Napander käykin malliesimerkistä -siksipä odotettavissa onkin todelliset loppujortsut vailla vertaa. Viikonloppu ja Maailman sinisin taivas: niistä on Louhela Jamit tehty.

Tervetuloa kesä, tervetuloa rakas jamikansa!

Shiraz Lane

Jos tykkäät Guns ’n’ Rosesista tai Skid Rowsta, niin rakastat Shiraz Lanea! Tikkurilassa vuonna 2011 perustettu bändi on ottanut vaikutteita edellä mainituista esikuvista, mutta vienyt musiikkiaan rohkeasti myös uusille vesille viimeisimmällä pitkäsoitollaan, Carnival Days, unohtamatta kuitenkaan hard rock / katurockvaikutteita. Shirazin musiikissa yhdistyy rytmiryhmän mieletön groove, tiukkaakin tiukemmat riffit ja Hannes Kettin uskomaton ääni, joka hakee vertaistaan.

Tähän mennessä yhtyeen historiaan on mahtunut yhden EP:n ”Be the Slave or be the Change” ja kahden kokopitkän levyn ”For Crying Out Loud” ja ”Carnival Days” julkaisut. Tämän lisäksi bändi on keikkaillut ahkerasti sekä Suomessa että ulkomailla. Tänä kesänä Shiraz Lane esiintyy Suomessa kaikilla merkittävillä festareilla, mukaan lukien Louhela Jam, ja syksyllä on tiedossa keikkoja ainakin Englannissa.

Nyt kannattaa tulla katsomaan Shiraz Lanea, vielä kun heidät on mahdollista nähdä Suomessa!

Liivit Boys feat. Vicky Rosti

Tänä vuonna toteutuu pitkäaikainen haaveemme, kun Louhela Jam -lavalle nousee Virve ”Vicky” Rosti, Martsarin oma Lady.

Vicky on ikinuori energiapakkaus, joka on kiertänyt viihdyttämässä suomalaisia jo viidellä vuosikymmenellä ja keikkailee edelleen aktiivisesti. Vicky on yksi rakastetuimmista iskelmälaulajistamme ja Louhela Jameilla on suuri kunnia saada Vicky lavallemme esiintymään.

Louhela Jameissa Vickyn kanssa lavalla rokkaavat Vantaan omat rokkikukot: Liivit Boys. Tällä kokoonpanolla meno on taattu ja sata salamaa iskee varmasti tulta!

Pietarin Spektaakkeli

Suuremmalle yleisölle vuoden 2016 UMK-skabassa tutuksi tullut Pietarin Spektaakkeli on matemaattinen dilemma: kuinka olla enemmän kuin osiensa summa?

Bändin nokkamies Pietari Kiviharju on laulaja, räppäri, lauluntekijä ja kitaristi, jonka äänessä on jotain tuttua karismaa iskelmän kulta-ajoilta, vaikka lajina onkin pikemminkin puhelaulu, jota räpiksikin kutsutaan.

Sanoituksellisesti Pietari lienee hengenheimolainen ainakin Dumarin, Rautavaaran, Vexin ja Kauko Röyhkän kanssa..?! Kantsii tietty todeta asia omin korvin ja tsekata molemmat tähän mennessä julkaistut albumit ”Rakkauteen” (2014) ja ”Päivä kerrallaan” (2016).

Kun tällaisen kaverin ”jazz-trio” on miehitetty Mitja Tuuralalla (läskibasso) ja Tyko Haapalalla (rummut), on yhteenlaskettu summa yhtäkkiä paljon enemmän kuin 3. Homma toimii levyllä ihan kybällä ja saa hymyn huulille itse kullekin joka kerta.

Livenä yhtälö onkin sitten lukion nopealla matikalla mahdotonta ymmärtää: Mitjan miljoonissa näpeissä värähtelevät bassonkielet aikaansaavat Tykon kurittamilla rumpukalvoilla kemiallisen reaktion, joka saa koko kolmikon omituiseen hurmokseen, joka lavalta käsin valtaa tilan kavalasti kuin hermomyrkky.

Mara Balls

Maria Mattilan alter ego Mara Balls on luonnonvoima, jonka kynsissä saa kyytiä kitara, ennakkoluulot ja tytöttelijät. Saman niminen bändi pitää sisällään Maran tähtilaivan miehistön, basisti Aapo Palosen ja rumpali Antti Palmun, jotka pitävät huolen siitä, että vaaran tuntu on käsin kosketeltavissa.

Tämä trio voisi kenties valloittaa maailman, mutta missio on lentää paljon korkeammalla ja sukeltaa rutkasti syvemmälle. Maailma saa odottaa. Jos esmes Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Kyuss, Monster Magnet tai vaikka Queens Of The Stone Age saa ilmakitarasi heläjämään tai bassojalkasi tamppaamaan, niin Mara Balls ei taatusti tuota pettymystä: suvereenia osaamista fiilis edellä, rock-kepitystä, fuzzia ja basson murinaa. Rockia, joka jyskyttää eteenpäin kuin höyryjuna tai leijailee sfääreihin kuin tuulen tempaama höyhen.

”Elävä kivi” on Mara Ballsin toinen täyspitkä levy, joka ilmestyttyään vuosi sitten on kerännyt mainetta paitsi kaikissa alan medioissa myös jokaisessa puskaradioissa, jossa digataan hyvää, aitoa, tinkimätöntä rockmusiikkia. Jos puhutaan kotimaisen rockmusiikin virstanpylväistä, niin ”Elävä kivi” on eittämättä sellainen. Siksi lienee korkea aika käydä todistamassa bändin leuat loksauttava meininki tässä vaiheessa uraa, jos aiemmin on tullut missattua. Kuitenkin ne, jotka ovat bändin nähneet aiemmin tulevat sinne pyytämättäkin.

Kypärät päähän ja talla pohjaan, nyt mennään Maravaruuteen!

Ursus Factory

Ursus Factory on helsinkiläinen garagerock-duo, jossa kaksi lapsenkasvoista jätkää, Jussi ja Allu, saavat aikaan hillittömän energian ja riffit lyövät turpiin mutta tunnelma on samaan aikaan täynnä miltei ylitsevuotavaa herkkyyttä. Vaikka meluvalli on agressiivisen päällekäyvä, Ursus Factory ei pelkää olla sanoituksissaan toisinaan avoimesti naiivi.

Biisit käsittelevät useimmiten maailmantuskaa, mutta niissä ei myöskään pelätä käsitellä elämää räkäisellä huumorilla. Keikalla bändi ottaa hyvien biisien, sattuman ja improvisaation avulla yleisön vahvasti osaksi primitiivistä rock-rituaalia, jossa on kyse enemmänkin pidäkkeettömästä itseilmaisusta kuin cooliudesta tai muusta tyhjänpäiväisestä.

Chamos

Chamos on kolmihenkinen rap-yhtye, joka esittää rap/trap -henkistä musiikkia omilla tulkinnoillaan ja kokemuksillaan. Yhtye tunnetaan erikoisista biiteistä, hyvistä lyriikoista ja energisistä keikoista. Meininki on taattu.

Chamos on myös osa monitaiteellista kollektiivia, joka koostuu kaikesta luovasta kuvataiteesta musiikkiin.

Chamosin juuret ovat Vaskivuoren lukiossa ja he edustavat päälavan kattauksessa paikallisia tulevia tähtiä, jotka kannattaa tsekata jo nyt, niin voi sitten myöhemmin sanoa, että kuuntelin näitä jo ennen kuin olivat suuressa suosiossa.

Zepikät

Eräänä päivänä Vantaan Mätäojan ja Jokiuoman puistoa siivottiin lahoavista pajuista, meidän kodeista! Ollaan kovakuoriaisia, HALAVASEPIKÖITÄ, viimeisiä lajissamme. Onneksi ihmiset huomasivat meidät ja säästivät kotimme! Sen kunniaksi muutama soittoniekka Halavasepiköiden joukosta ryömi kiittäämään teitä muzalla!

ZEPIKÄT!

Tästä diggaa niin lapset kuin vanhuksetkin! Soitetaan meidän lempparibiisejä, mitkä usein kertoo ötököistä ja muista. Tulkaa katsomaan ja rokkaamaan!
Let’s Zepikät!

Sivulava

Sivulavalla esiintyvät tänä vuonna bändikisan voittajat: AvAciA,  Baardiboys,  Defenent,  Geenivirhe, Locus ja Ruanda. Bändien esittelyt tullaan julkaisemaan tällä sivulla aivan lähiaikoina.

AvAciA

AvAciA on suomalainen, kolmesta nuoresta miehenalusta muodostuva metalliorkesteri. Yhtyeen musiikki koostuu pitkälti raskaista ja nopeista riffeistä sekä mukana laulettavista ja koukuttavista kertosäkeistä.
AvAciAn vokalisti taitaa tyyliltään molemmat; Karjumismaisen raspin ja puhtaat silosoinnut. Sanoitusten puolella taas suosittuja aiheita ovat erilaiset dystopiat, havainnot yhteiskunnasta sekä maailmasta, joita tuodaan usein esiin hyvin kärjistävään sävyyn. Sanoituksissa tulee esille tietty vakavuus, joka osoittaa sitä että bändi ei pelleile.

Baardiboys
Baardiboysit toimittivat toimitukselle seuraavanlaisen esittelytekstin.
”Baardibois kiittää kaikkia äänestäjiä ja botteja kilpailun voitosta. Pidämme itseämme eniten ääniä saaneena kilpailijoina! Kiitos. Haluamme palkita kaikki äänestäjät unohtumattomalla showlla joka sisältää yllättäviä momentteja ja sanoinkuvaamatonta esiintymistä. Baardiboys lupaa myös tuoda mukanaan kaikki Flow-Teamin Supertähdet!
Tule siis paikalle koska bändi on juuri breikkaamassa isosti. Heidän läheltä näkemisestä on tulossa vaikeaa. Keikan jälkeen lähipuistossa perinteinen meet & cheat-tapahtuma.Yees Baardi!Kasettipesä Oy (Suomen seksikkäin levy-yhtiö) – ylpeänä esittää:
#Baardiboys.
T: Ziis ja Enska #-=3>
——————————————————————–
Kaikille äänestäjille ilmainen Baardibois magneetti!
– paikalla lounaritykki!
——————————————————————–”
Mitä tämä kaikki tarkoittaa, selviää vain tulemalla paikan päälle ja kokemalla esitys.
Defenent

Defenent on Vantaalta kotoisin oleva rockhenkistä musiikkia soittava yhtye.

 Jäsenten musiikillisten taustojen erilaisuuden vuoksi tarkka tyylilaji on jokaisen itse päätettävissä, mutta musiikkia on kuvailtu muun muassa sanoin ”grungehtava” ja ”hyvää perus rässiä”.
Yhtye sai alkunsa vajaa vuosi sitten raskaampaa musiikkia soittavana bilebändinä, joten esiintymisen jalo taito on painottunut bändissä jo alkumetreiltä lähtien.
Geenivirhe

”12 askelmaa on vaan hidaste sille!”

Vuonna 2017 lähtölaukauksensa saaneen jytäryhmän Geenivirheen avaimet menestykseen ovat huono nimi ja hyvät biisit, resepti joka toimi myös Apulannalla ja Tehareilla! Kokoonpanossa on isoja nimiä, kitarassa heiluu muuan Suomen toisiks kovin rokkijätkä ja bassossa taituroi Myyrmäen oma kasvatti, Dave Lindholm! Lisäksi rumpali oli ennen paikallisnähtävyys Hämeenlinnassa.

”Geenareiden” keikoilla tiukka yhteensoitto ja arvaamattomuus lyö kättä päälle, ja bändin laulaja Tommy onkin tottunut siihen, että keikoilla kitarasta saattaa hyvinkin tulla jossain vaiheessa päähän! Hauskanpito on pääosassa, ja nämä jätkät aikovat pitää omalta osaltaan huolen että Jokiuoman puistossa on kovat bileet sunnuntaina!

 Locus

Locus on bändi jossa monen eri genren yhdiste luo tyylin jonka jokainen voi tulkita omalla tavalla. Eniten tyylivaikutteita on kuitenkin otettu metallista ja rockista. Biisit ovat moniulotteisia, vaihtelevia ja keskenäänkin erilaisia, niitä kuitenkin yhdistää aitous. Sanoituksilla pyritään saamaan ihmiset ajattelemaan.

Locus koostuu neljästä jäsenestä. Omalaatuisella ja biisien tunnelmaan sopeutuvalla äänellä vokaalit hoitaa Nathan. Hyvien basistien puutteen vuoksi kaikki kolme kitaristia Nathan, Leaf ja Eemil hoitavat vuorotellen basson. Rumpuja yksinoikeudella soittaa HUM.

Ruanda

Ruanda on Tikkurilan ja Itä-Helsingin mediaani – kiihkee mutta hilpee punkbändi kuorrutettuna glamrockin ja purkkapopin sävyillä! Nämä nuoret kundit julkaisevat toukokuussa ekan EP:nsä ”Kolmen Markan Neidit”, jolla lauletaan ainakin reisitaskuista ja muoviruusuista.
Jos oot joskus fiilistellyt Abbaa, The Clashia tai Pyhiä Teppoja, niin Ruanda on paras laittaa suurennuslasin alle. Turmiolliset korvamadot tulee poraamaan kaaliisi täyteen reikiä ja siinä ei torjunta-aineet auta. Ja muuten; kannattaa laittaa tanssikengät jalkaan, niille voi tulla käyttöä!

Lastenalue

Louhela Jamien lastenalueelta kuuluu tänä vuonna kummia!

Lastenalueelta löytyy kaikenlaista kivaa ohjelmaa nuoremmalle festariväelle kello 12:00-16:00.  Ensimmäiselle 500 lapselle luvassa ilmapallo ja alennuslippuja HopLop Varistoon. Alueella voit testata taitojasi Nerf- ampumaradalla tai kokeilla kykyjäsi tasapainoillen, unohtamatta askartelun  iloa ja kasvomaalausten taikaa! Voit myös tutustua partiotoimintaan, jota esittelevät Vantaan metsänkävijät sekä askarrella heidän kanssaan hattuja.

Lisäksi sokerina pohjalla alueelta löydät hurjan hauskat Bigboolsit! Tämä hauska laji sopii parhaiten yli 120 cm pitkille henkilöille. Sisäänpääsymaksu  yhdelle kierrokselle on kaksi euroa. Varaathan pientä rahaa mukaan sekä Bigboolsseja että kasvomaalausta varten!

Mukana touhuamassa lasten alueella on myös entuudestaan tuttu kaikkien rakastama Jamipelle, joka muun muassa taikoo jättisuuria saippuakuplia lasten iloksi!

Eikä kannata unohtaa myöskään Jamien omaa lastenbändiä: rokkia rakastavat ötökät valtaavat päälavan klo 12:00! Luvassa on lapsille tuttuja lauluja ja taattua rokkimeininkiä!

Myyrmäen IHME

Tänä vuonna Louhela Jamissa vierailee nykytaidefestivaali IHME. Festivaalin tuottamassa THE BEETLE -elokuvassa pääosa on uhanalaisella Vantaalaisella Halavasepikkä-kovakuoriaisella, jonka ainoat tunnetut elinpaikat ovat entisen Vantaanjoen uomassa.

Perjantaina 1.6. klo 19 THE BEETLE -elokuvan esitys, Kino Myyri (Myyrmäkitalo, Kinorinne 6).

Sunnuntaina 3.6. klo 12 alkaen Louhela Jam, Jokiuoman puisto:

  • Henrik Håkansson: THE BEETLE (2018), elokuvaesitykset IHMEen teltassa  12-20
  • We Buzzz – Pöristään -hyönteisnaamiotyöpaja (nonstop) 12-16
  • Hyönteisprofessori Jyrki Muonan luontokierros kello 13 ja kello 15
  • IHME-oppaiden  luontokierroksia tasatunnein 13-19
  • IHME-oppaat kertovat halavasepikästä, alueen luonnosta ja THE BEETLE -taideprojektista (10.6.  saakka arki-iltaisin klo 16–20)

Lisätietoa IHMEestä.

Mattolaituritanssit

Festarien sunnuntaiaamu polkaistaan käyntiin mattolaituritansseilla Jokiuomanpuiston mattojenpesupaikalla, jo kello 10:00. Siellä tanssikansan lämmittelee Antero Ketonen Trio. Ei muuta kun mukaan. Ikimuistoiset jortsut tiedossa.