Mara Balls – luonnonvoimalla aavikolta avaruuteen!

Maria Mattilan alter ego Mara Balls on luonnonvoima, jonka kynsissä saa kyytiä kitara, ennakkoluulot ja tytöttelijät. Saman niminen bändi pitää sisällään Maran tähtilaivan miehistön, basisti Aapo Palosen ja rumpali Antti Palmun, jotka pitävät huolen siitä, että vaaran tuntu on käsin kosketeltavissa.

Tämä trio voisi kenties valloittaa maailman, mutta missio on lentää paljon korkeammalla ja sukeltaa rutkasti syvemmälle. Maailma saa odottaa. Jos esmes Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Kyuss, Monster Magnet tai vaikka Queens Of The Stone Age saa ilmakitarasi heläjämään tai bassojalkasi tamppaamaan, niin Mara Balls ei taatusti tuota pettymystä: suvereenia osaamista fiilis edellä, rock-kepitystä, fuzzia ja basson murinaa. Rockia, joka jyskyttää eteenpäin kuin höyryjuna tai leijailee sfääreihin kuin tuulen tempaama höyhen.

”Elävä kivi” on Mara Ballsin toinen täyspitkä levy, joka ilmestyttyään vuosi sitten on kerännyt mainetta paitsi kaikissa alan medioissa myös jokaisessa puskaradioissa, jossa digataan hyvää, aitoa, tinkimätöntä rockmusiikkia. Jos puhutaan kotimaisen rockmusiikin virstanpylväistä, niin ”Elävä kivi” on eittämättä sellainen. Siksi lienee korkea aika käydä todistamassa bändin leuat loksauttava meininki tässä vaiheessa uraa, jos aiemmin on tullut missattua. Kuitenkin ne, jotka ovat bändin nähneet aiemmin tulevat sinne pyytämättäkin.

Kypärät päähän ja talla pohjaan, nyt mennään Maravaruuteen! Eli Mara Balls puistossa 3.6.2018.